hit nedir

WordPress Trafiğinizin Azalmasının Önemli Sebepleri

Blog sahipleri için zaman zaman yaşanabilecek en moral bozucu durumlardan birisi, emek harcadığımız sitelerde karşımıza çıkabilecek trafik kayıplarıdır.

Düşüşlerin potansiyel nedenlerini ve bunların önüne nasıl geçebileceğimizi genel webmaster deneyimlerini esas alarak özetleyeceğiz:

Yavaş Web Sitelerinden Nefret Ediyoruz

Ziyaretçiler; “eğer mühim bir olay veya dramatik fayda söz konusu değilse”, sitelerin açılmasını beklemek yerine bir daha dönmemek üzere gitmeyi tercih ediyor.

Ne yazık ki sık yaşanan bu durum; doğal olarak “dönüşüm oranınızı” ve haliyle etkileşimi düşürebilir. Yaptığınız son değişikliklere odaklanarak sorunun kaynağını tahmin edebilirsiniz.

Yeni bir eklenti ya da eklentiler yüklediniz mi? , → Kurumsal bir hosting firmasına sahip misiniz?, → Göze hoş gelse de optimize edilmemiş bir temaya geçişiniz veya son tasarım değişikliklerimiz sizce ne kadar uygun?

Pingdom, GTMetrix ve Google PageSpeed Tools ile performans analizi testleri yaparak sorunları tespit edebilirsiniz. HTML, JavaScript ve CSS’i küçültmeniz, görselleri optimize etmeniz, önbelleklemeyi ihmal etmemeniz ve bir içerik dağıtım yani “sunucular” ağı kullanmanız gerekebilir.

Trafik hacminizi ve kaynak kullanımınızı takip etmeniz, daha iyi bir hosting planına geçiş konusundaki kararınızda belirleyici olacaktır. Bu noktada ilgili arayüzlerle aranızı sıkı tutmanız menfaatinize olacaktır.

yavaş web siteleri

Tüm hosting çözümleriniz ve aklınıza takılan sorularınız için sitemizin de bünyesinde yer aldığı GüzelHosting’i tavsiye ediyorum!

Tasarım Değişiklikleri Etkili Olabilir

Eklenti tercihlerinin değişimi, zamanla tasarım değişiklikleri yapmak yahut halihazırda sahip olduğunuz temanın yetersiz gelmesi veya beğenilmemesi olasılıklar dahilindedir.

Trafiğin mobil ağırlıklı olduğu sitelerde “kullanıcı dostu” ve elbette hızlı bir yapıya sahip olmak çok önemli. Siteniz gezintiyi zorlaştırıyor mu, dahili linkler (internal link) çalışıyor mu, WordPress .htaccess dosyası ve önbellek sorunları hakkında “yeterli bilgiye sahip misiniz” gibi sorular gözardı edilmemeli.

yavaş wordpress

Anahtar Kelime Etkisi

Arama motoru optimizasyonu yani SEO hakkında az çok bilginiz varsa, “en iyi anahtar kelimelerin” bile zamanla etkinliğini yitirebileceğini bilirsiniz.

Kullanıcıların; arama motorlarına “hangi soruları” sorabileceğini analiz ederek “anahtar kelime alıştırmaları” yapılabilir, çekici içerikler oluşturulabilir. Keza yazmayı ihmal etmemek de mühim!

Çoğu yazar, gerektiği kadar kaliteli ve özgün içerik üretmeyerek bu olumsuz sürece katkıda bulunuyor. Her gün yüzlerce farklı içerik oluşturulduğu düşünüldüğünde devamlılık önemli. Özetle kendinize güveniyorsanız, daha değerli ve kullanışlı olduğunuzu sık vurgulamalısınız.

Alt ve Başlık Etiketlerini Unutma!

Google’ın sayfanızda yer alan anlamlı görselleri sorunsuz okuyabilmesini istiyorsanız alt metin etiketini uygun şekilde doldurmanız şarttır. Arama motorlarının görselleri okumasının tek yolu budur. Google’ın görme bozukluğu yaşayanlar başta olmak üzere diğer engelli kişileri de hedeflediğini aklınızdan çıkarmayın!

trafik kayıpları

Kopya İçerik Kullanmayın

Son yıllarda her ne kadar aksi iddia edilse de; arama motorları orijinal kaynağı üst sıralara taşırken kopya olanları aşağıda tutmayı hedefler. Kelimeleri eğip bükerek, paragrafların yerlerini değiştirerek rewrite da denen dolambaçlı yollara sapmanın da etkili olmayacağını bilmelisiniz.

web site ziyaretçileri artırmak

Google Search Console İncelenmeli

Elimiz ayağımız canımız ciğerimiz Search Console; kullanmayı ihmal etmemeniz gereken ücretsiz SEO araçlarından bir tanesi; hatalı sayfaları bu sayede tespit edebilir, site haritası yükleyebilir, trafiğin nereden geldiğini, hangi sayfaların zayıf kaldığını, hangi anahtar kelimelerde öne çıktığınızı, hangi sayfanızın kaç kere görüntülendiğini rahatça takip edilebilirsiniz.

Trafiği yüksek olan eski paylaşımlarınızı bu verilerle güncel tutup tutmamanız gerektiğini de analiz edebilirsiniz elbette.

Algoritmaların sürekli değiştiğini göz önüne alındığında organik trafikte iniş ve çıkışlar yaşamanız olasıdır. Organik trafiğin düşmesine etki edebilecek pek çok başlık olsa da sizleri sıkmadan en kritik olanlarını listelemeye çalıştık. Değinmediğimiz sorunlar için lütfen bizlerle iletişime geçmekten çekinmeyin.

1979'da İstanbul’da doğdu. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri mezunu olan yazar, Vatan gazetesinde başladığı kariyerinin ardından farklı görevler üstlendi, özel kurumlarda yöneticilik yaptı. Online gazetecilik eğitimini BBC'de tamamlayan, 2008'den itibaren dijital dünyanın içinde yer alan Görkem CAN; kişi ve kurumların faaliyetlerine destek oluyor, bilgi ve deneyimiyle yönlendirici rol oynuyor.

5 Yorum

  1. Görkem Hocam, güzel bir makale olmuş. Tabi yazdıklarınız web sitesi trafiğinin azalmasına neden olan sebeplerden bazıları. Eklemeler yapılabilinir. Sosyal medyadan gelen trafiğin azalması, rakip site/blogların daha çok çalışması, zarar vermeye başlayan backlink’ler, … vb. sebepleri de makalenizdeki anlatıma ekleyebiliriz.

    • Öncelikle çok teşekkür ederim. Dediğin gibi bu liste “Han Duvarları” tadında uzatılabilirdi lakin sıkmamak için toparlamak istedim. Senin de bildiğin üzere bir çok etken söz konusu. Değerli bir rakip analizi yapmak şart olsa da sadece öylesine sadece zevk için karalıyorum. En azından benim düşüncem.. Herkes iyi olsun kazansın. Bu arada Anti SEO işlerini de atlamamak gerek.

  2. WordPress siteler her ne kadar dediğiniz gibi seo da etkili olsada bazen ilgisizli ve yanlış yöntemler nedeni ile bir anda çakılabiliyor. Hiç kaybı aslında siteden ziyade yönetimden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Planlı, doğru ve düzenli site yöntemi yapılırsa ait kaybının yaşanma olasılığı çok düşük. Tabi bazen bir çok kişi sabırsız olabilir ve belli bir zaman sonra projesinden uzaklaşabiliyor. Bu nedenle hemen kolayca pes edilmemeli ve dediğini gibi herşeyin aslında bir çözümü var!

  3. Hocam merhaba, çok güzel noktalara değinmişsiniz. Bunlar arttırılıp,detaylandırılabilir. Lakin kopya içerik konusuna ayrıca değinmek istiyorum. Kopya içerik günümüzde spin gibi saçma sapan şeylerle giderilmeye calısılıyor. Bu emek hırsızlığıdır buna ayrı bir parantez açmak istedim.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*

SEO'den Son Makaleler

Başa Dön