“Uzun vadede almayı planladığım ürünlerin sıralı tam listesi” diyerek klavye başına oturan blogger arkadaşım Kuzgun, takipçileriyle paylaştığı yazının sonunda bazılarımızı mimlemiş.
Almayı düşündüğüm fazlaca ürün olmamakla birlikte “hayal kurmaktan ne çıkar” dedim ve mütekabiliyet gereği kendimce bir liste hazırladım.
Küçük bir sır: “İlk defa mimlendiğim için hala bu fikri paslaşmanın nasıl çalıştığını kavramaya çalışıyorum.”
Guguklu Saat
80’lerde çocuk olanların sıkça aşina olduğu bu retro demirbaş, belli saatlerde çıkan kuşun sesli tekmil vermesi prensibiyle çalışmakta.
Çocukların çok sevdiği bu ürün hakkında bir de yazı yazmıştım zamanında hatırlayanlar olabilir. Oymalı kakmalı antika modeller binlerce liraya alıcı bulabilirken böylesine makul bir fiyata görünce hemen listeme eklemek istedim. Almak isteyenler olursa Kasım 2018 itibariyle Hepsiburada’da 255 TL.
Hatta küçük ve şirin bir kafe açma özlemiyle yanıp tutuşuyorsanız alınacaklar listenize mutlaka eklemelisiniz.
Rode NT-USB Mikrofon
Şu sıralar fiyatı düşse de hala benim için çok pahalı lakin listede yer vermeye de değer. Diksiyon ve Spikerlik Sunuculuk eğitimimiz esnasında buna benzer profesyonel ekipmanlarla haşır neşir olmuştuk.
YouTube yayıncılığına hevesiniz varsa imkanlar dahilinde bir tanesine sahip olmanızı öneririm. Rode; Avustralya menşeli ve USB üzerinden kolayca kullanılabiliyor, bu sayede parazit hışırtı vs’lerin önüne geçiyorsunuz.
Tek dezavantajı biraz ağır olması. Kasım 2018 itibariyle Hepsiburada Fiyatı: 1.210 TL civarında.
Mektubat-ı Rabbani
İmam-ı Rabbâni’nin yazmış olduğu mektupların bir kitapta toplanmış hali olan “Mektubat-ı Rabbani”, mutlaka kütüphanenizde olması gereken eserlerden.
Uçsuz bucaksız manevi derya; üç cilt olup, beş yüz yirmi altı mektuptan oluşmakta. Hazret; zamanın padişahlarına, yaratıcısını kaybetmiş devlet adamlarına, oğluna ve o devrin yetki sahiplerine mektuplar yazmış.
Okunmayı bekleyen çok sayıda kitabım olmasına rağmen önümüzdeki aylarda mutlaka almayı planlıyorum.
Alimler der ki; “Bu mektuplar sebebiyle kararmış kalpler aydınlanmış, insanlar gaflet uykusundan uyandırılmış, hak ile batıl ortaya çıkartılmıştır.” Fiyatı farklı kitapevlerinde 50 ile 200 TL arasında değişiyor.
Philips Portatif Taşınabilir DAB+FM Dijital Radyo
Net ve parazitsiz radyo dinleme keyfi için tercih ettiğim DAB özelliği şık görüntüsüyle Philips’te buluşmuş.
318 TL, bir radyoya göre epey yüksek bir fiyat lakin estetik olarak da çok başarılı olduğunu düşündüğüm bu radyoyu bir gün mutlaka alacağım.
Tek eksiği USB özelliğinin olmaması ve ülkede henüz TRT’nin bir kaç bandı hariç tam olarak DAB’a geçilmemesi. Sinyal sorununu bitirmeyi hedefleyen dijital yayıncılık oturduğunda FM’den 10 kat daha kaliteli (15 ila 100 kHz’in üzerinde) ve temiz sese ulaşabileceğiz.
Canon Eos 200D
3.000 TL‘lik fiyat etiketiyle Dslr Fotoğraf Makinesi için orta seviyede bir cihaz ve kendisine bir gün mutlaka ulaşacağım inşallah! Uzun uzadıya özelliklerini yazmayalım beni epey götürebileceğini düşünüyor, YouTube için faydalı olabileceğine inanıyorum.
Jako Papağan
Anlayışınıza sığınarak, elbette bir “ürün” olmayan bu sevimli dostu da listeme almak isterim. Gri Afrika papağanları (african grey) zor ve hassas canlılar. Temizliği kolaydır ama sık yapılmalı.
Sabahları çok gürültücü olabiliyorlar. Sürekli ilgi bekleyen; konuşma ve taklit becerileri muhteşem bu arkadaşlardan bir tane inşallah bulacağım. Sevgiyle bakılırsa 60-80 yıl yaşayabildiklerini de ekleyelim.
Benden şimdilik bu kadar… Yorum ve muadil tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Okuyabiliyorsan en güzeli orijinalinden okumak ağabey Mektubât’ı. Bende var tavsiye ederim…
Nereden aldın bir ara sorayım sana.. Çok istiyorum okumayı.
iyi bir liste diyebilirim. radyonun retro bir havası var.
Radyoyu çok beğendim evet. Sadece tam dijital yayına geçemedik.
Mektubatı Rabbani kesinlikle okunması gereken bir kitap. Gerçekten çok faydalandığım bir eserdi. Papağanda olmazsa olmazlardan benim için:). Çok güzel ürünler kesinlikle beğenilmicek gibi değil.
Valla papağanı çok istiyorum ama çok nazik hayvan hocam.. Bir de insan gibi; psikolojisi var, dertleniyor ilgi istiyor.. Mektubat gerçekten dediğiniz gibi.. Ahmet Hoca derslerle anlatıyor ama parça parça oluyor sürekli takip edemeyebiliyoruz.