hit arttırma yolları

Blog veya Web Siteniz için Hit Arttırma Yöntemleri

Blog yazarlığını “para kazanma” aracı olarak düşleyenler, yüksek ziyaretçi eşittir yüksek kazanç yanılgısına düşüyor.

Sitenizi saniyeler içinde terk eden kişi “hemen çıkma oranınızı” ayaklar altına alır cümlesi kitabi ancak gerçek bir ifade. Özetle gelmiş, bir şey bulamadan terk etmiş.

Dolayısıyla böylesine önemli bir veriye en azından kabaca hakim olmadan kaliteli ziyaretçi kazanmak konusunda kaygılanmamak gerekli.

Ziyaretçiler farklı yollar üzerinden size ulaşır. Popüler bir siteniz vardır, tarayıcılarına adresinizi yazarlar, arama motorları üzerinden gelirler, referans bağlantılarla veya farklı organik yollarla. Sosyal medyanın yayılım faydasını da unutmamak gerekir.

Daha önce de defalarca söylediğim gibi blog sahibi olmak iman şartlarından bir olmadığı gibi bu yolla Pulitzer kazanana da tanık olmadım. Olduğu yahut olmadığı zamanlarda hayatınızda büyük eksiklikler olmaz, krize girmez, aile birliğiniz dağılmaz ya da aç kalmazsınız.

Bloglar ara sıra yazdığınız çoğu zaman da unuttuğunuz kod bütünleridir. Kurumsal web sitelerin gerekliliğini bir kenara bırakırsak – keyfe keder blogları yani kişisel günlükleri çok da ciddiye almamak ancak potansiyelini de küçümsememek gereklidir.

Blog Yazarak Para Kazananlar Var

Sade bir gezi bloğu olan birisiyle tanışmıştım. Bir kaç yıl içinde maaşlı bordrolu işini bırakacağından ve tam zamanlı blogger olacağından bahsediyordu. Muhtemelen şu sıralarda seyahat yazıları hazırlıyordur. Gözleriniz ışıldadıysa okumaya devam edebilirsiniz:

Başarılı bir blog yazarının ihtiyacı olan bana göre 4 şey vardır; tek lob da kalsa rafine bir beyin, taşınabilir bir bilgisayar, vasat bir ağ bağlantısı ve güvenlik hassasiyetleri. Nerede isterseniz orada yazabilir daha doğru bir ifadeyle paylaşabilirsiniz.

Bir kumsalda ayaklarınızı uzatarak yapabileceğiniz kaç tane kazançlı iş fikri olabilir ki?

“Gezi bloğu” ifadesine dikkat çekerim. Klavye sahibi, dağılmamış ve bir alan üzerinden ilerlemeyi uygun görmüş. İlişkiler, mizah, yemek tarifleri, teknoloji veya buna benzer kategoriler tekrar tekrar denenebileceği gibi yenilerini de bulabilirsiniz. Adına NİŞ denmekte.

Dikkat ettiyseniz halen “gelişme” kısmındayız. Gömleği en doğru şekliyle iliklemeye başlarsak hızlı yol alabiliriz diyor ve müsaadenizle hızlanıyorum:

hit kazanmak

Özellikle gençlerin en sık yaptığı hatalardan biri, özgün de olsalar bütünlüğünü sağlayamadıkları bir blogla başarıya ulaşılacağını düşünmeleri oluyor.

Tekrar altını çizelim; Dünyaca ünlü ve popüler bir magazin figürü, Loch Ness’i ya da Koca Ayağı fotoğraflayıp ilk röportaj yapan bir yayıncı olmadığınız müddetçe kimse sizin ne yaptığınızla ilgilenmeyecektir. Özne olmak gibi düşünceniz varsa bu hususa da dikkat etmelisiniz.

Blog Oluştururken En Sık Yapılan Hatalar:

Emin olun hiç kimse, büyük bir özgüvenle adına web sitesi dediğiniz o yığıntıda (!) vakit geçirmek istemez, evrenin sırrı dahi verilse.

Patlayan çatlayan pop-up’lar, göze sokulan reklam bağlantıları ve bir anda ekran ortasında beliriveren uyarı pencereleri jet hızında ziyaretçi kaybına sebep olan hareketlerden.

Sitenizin her yerine reklam kodları yerleştirmenizin meali şudur: “Muhtemelen arama motorları üzerinden geldin ve 4-5 saniyeden fazla kalmayacaksın, şu linklerden birine tıklayıver de çorba kaynasın.” İtirazı olan?

Bir Işık Yakmaya Çalışıyorum!

Eğlenceli ve yağ gibi akan bir içerik; kaliteli bir mizanpaj, özgün görsel ve imajlarla desteklenmeli. Varsa röportaj ve videolarla elbette! Büyük bir ağaç düşünün! Başlık gövde ve alt başlıklar dalları, sonrasında daha küçük dallar ve yine dalları. Elbette şişirme yazmadan, oradan buradan alıp re-write yapmadan.

Şimdi de aklınıza şu soru gelecek! “E bahsettiğin tarzda bir içerik binlerce kelimeden oluşacak ve belki de haftalarımı alacak?” Ne diyebilirim ki?

hit programları

Hit Gelsin de Nasıl Gelirse Gelsin!

  • Doğru bilgiyi zamanında paylaşabileceğinize inanıyorsanız; soru cevap eklentisi, site hit artırma konusunda etkili olabilecek eklentilerden. Forum veya soru cevap kısımları üzerinden sitenize içerik girilmesi anahtar kelime yoğunluğunuzu olumlu etkileyecektir.
  • Blog yazarlarının paylaşım platformu olan YazarKafe‘ye üye olabilirsiniz. Trafik kaygınız varsa site ziyaretçi sayısını arttırma konusunda etkili olabilen bu yöntemi denemenizi öneririm.
  • E-Mail abone listesi oluşturmak hit arttırma yolları arasında “bana göre” etkisini yitiren bir yöntem ama yine deneyebilirsiniz. Şu zamana kadar kaç tane web sitesine e-posta ile abone oldunuz ki? Mailchimp eklentisi, merak edenlerin işine yarayabilir.

Tek Bir Anahtar Kelimeye Odaklanmamak Önemli!

İçerik oluştururken tek bir anahtar kelimeye takılı kalmamak ancak durumu da abartmamak önemlidir. Şu anda okuduğunuz makale özelinde ilerlersek, hit arttırma muhtemelen odaklandığımız ve aklımıza gelen ilk anahtar kelime olacaktı peki ya alternatiflerimiz? Ziyaretçileriniz elbette tek bir anahtar kelime üzerinden sitenize gelmeyecek, aşağıdaki sorgularla da şanslarını deneyecektir.

Blogger hit arttırma → film sitesi hit arttırma → forum hit arttırma → hit arttırma programı → hit arttırma yolları → hit arttırma yöntemleri → organik hit arttırma → organik hit arttırma programı → site hit artırma → site hit arttırma → site hit arttırma programı indir → site hitini arttır → site trafiği arttırma → site ziyaretçi sayısını arttırma → tekil hit arttırma → trafik arttırma → web site hit arttırma → web sitesi hit arttırma → web sitesi ziyaretçi sayısı arttırma → ziyaretçi sayısı arttırma

hit nasıl kazanılır?

Paylaştığınız bu liste ya da benzerleri, gerçekten özgün ve kaliteli bilgilerle ilişkilendirilmemişse özetle cümle yapısını bozuyor ve yazının doğal akışında geçmiyorsa emin olun yarardan çok zarar getirir. Adına “kelime kasma” denen bu ilkel çalışmalar arama motorları tarafından hiç sevilmez ve orta vadede cezalar dahi almanıza neden olabilecek işlerdendir. Burası çok mühim lütfen not alalım.

Gerçekten organik hit arttırma programı hakkında bir analiz paylaştıysanız potansiyel trafiğiniz artacaktır emin olun.

Misafir Yazarlık Yapabilirsiniz!

Kaliteli sektör yazıları paylaştığınıza inanıyorsanız öncesinde analiz ettiğiniz trafikli bloglar için içerik üretmenizde fayda var. Kendinizi tanıtma fırsatı bulacağınız gibi değerli backlink kazanabilirsiniz.

Aynı şekilde, içerik kalitesine kefil olacağınız kişilere siz de sitenizde yer verebilirsiniz. Karşılık bir win-win durumu görüleceği üzere.

Dikkat Çekici Başlıklar Tercih Edin!

İçerik kalitenize ne kadar güvenirseniz güvenin basit ve sade başlıklarla potansiyel ziyaretçilerin yani trafiğin büyük bir bölümünü kaybedersiniz. Paylaşımlarınızı yayına almadan önce kendinize bir kaç gün süre verin ve tekrar tekrar yazdıklarınızı okuyun, emin olun bu süre içinde doğru başlığı da bulacaksınız. Lütfen acele etmeyin.

Site içi Linkleme Önemlidir!

Takipçilerinizin blog ya da sitenizde gezmesi malumunuz linkler sayesinde olur. Bir üstteki paragraf özelinden ilerlersek kendimize şöyle bir eleştiri getirebiliriz.

Eğer daha önceleri hazırlayıp yayına aldığımız, “doğru başlık seçimi” adlı bir yazımız olsaydı satır arasına sıkıştırabilirdik, ilgi çekici olduğuna inanan okuyucularımız da bir müddet daha sitemizde kalabilecekti. (Bakınız: Hemen Çıkma Oranı)

Kullanıcılar sitenizde aradığını kolayca bulabiliyorsa kalite adına önemli bir adım atılmış demektir.

organik trafik

Kaliteli İçerik Her şeyden Önemli Kısmen Doğru Bir İfade!

  • Eğlendiren, bilgilendiren dolu ve özgün içerikler sunun!
  • Paylaştığınız verileri imaj video vb yan ögelerle desteklemeye özen gösterin.
  • Ne kadar sık ve kaliteli içerik üretirseniz o kadar öne çıkarsınız.
  • Paylaşım aralığı belirleyin; haftanın 7 günü mü, haftada 3 içerik mi?
  • Kullandığımız “liste içerik” şablonu kullanıcıyı sıkmamak adına denenebilir.
  • Sosyal medya dendiği zaman aklınıza sadece Facebook ve Twitter gelmesin.
  • Pinterest ve benzer diğer ağlara karşı da reaksiyon gösterin.
  • Röportaj yapma konusunda istekli olun.
  • Özellikle gazetelerin arşiv sayfalarından yararlanın. Milliyet bu konuda öncüdür.
  • Youtube paylaşımlarınıza vereceğiniz linkler kaliteli geri dönüşler sağlar.
  • Sosyal olun, diğer blogcularla etkileşim sağlayın ve yorumları mutlaka cevaplayın!
  • Blog konferanslarına katılmaya özen gösterin. Çevrenize blogunuzdan bahsedin.
  • Kazanıp kaybetmeniz mühim değil, blog yarışmalarına mutlaka katılın!
  • Daha önce yazılmamış hacimli içerikler ve konular oluşturmayı düşünün.
  • Nazik ve pozitif olun!
  • Merak uyandıran dikkat çekici başlıklar tercih edin.
  • Hızlı ve mobil uyumlu bir tema kullanmaya özen gösterin.
  • Eski ve okunma oranı az içeriklerinizi revize ederek tekrar pazarlamayı öğrenin.

Kaliteli ve uzun içerikler elbette önemli ancak aranma hacmi olan cümle bütünlerini analiz kabiliyetiniz her şeyden önemli. Yoksa “Han Duvarları” da uzun ancak kaç kişi böyle bir aramanın peşine düşüyor ki?

ziyaretçi sayım az

Kimse Yavaş Siteleri Beklemez!

En iyi hosting firması başlık yazımızda cevabı paylaşmıştık. Web sitemize de hizmet veren Güzel Hosting sayesinde şu ana kadar sorunsuz hizmet aldık!

Detaylı hız testleri yaparak kullanıcı deneyimini güçlendirmenizi öneririz. Google sıralama kriterleri arasında önemli yer tutan optimizasyon ve açılış hızı kaliteli hit kazanabilmek, var olanı da korumak adına son derece önemlidir.

Bağlayalım o halde. Hit ve trafik artırma programlarını kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum unutmadan son olarak bunu da paylaşalım; emin olun özgün ve kaliteli içerikler üreterek orta vadede ziyaretçi sayınızı dikkat çekici seviyelere getirmeniz mümkündür.

Lütfen yol haritanızı ve yorumlarınızı bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

1979'da İstanbul’da doğdu. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri mezunu olan yazar, Vatan gazetesinde başladığı kariyerinin ardından farklı görevler üstlendi, özel kurumlarda yöneticilik yaptı. Online gazetecilik eğitimini BBC'de tamamlayan, 2008'den itibaren dijital dünyanın içinde yer alan Görkem CAN; kişi ve kurumların faaliyetlerine destek oluyor, bilgi ve deneyimiyle yönlendirici rol oynuyor.

8 Yorum

  1. Sanırım hâlâ e-posta kullanan bir ben kaldım… Hiçbir sosyal ağ kullanmıyor, e-postayı seviyorum. Yeterli. 3-5 kişi para kazanıyor diye bizde para kazanacak değiliz, gerek de yok. Sadece yazıp keyfime bakarım.

    • E-posta son derece yeterli. Zaten herkesin telefonunda WhatsApp da var. Bir şey yazılıp gönderildikten sonra ne yazık ki geri dönüş mümkün olmuyor. Dolayısıyla sosyal ağ yorumuna sonuna kadar katılarak altını imzalıyorum. Şu da olabilir ama.. Misal çocuğun oldu, kapalı bir profil oluşturup video ve fotoğraflar için bir nevi “disk” görevi verebilirsin. Arşivleme için kullanır kimseyle de iletişime geçmezsin.

  2. Ben pinterestin büyük bir faydasını gördüm. Yazılarımı yayınlayınca pinterest hesabımda da pinliyorum. Son 5-6 aydır bloguma her gün pinterest üzerinden ziyaretci gelmeye başladı. Sosyal ağları etkili kullanmak önemli. Ayrıca instagram’da hikaye bölümüne link ekleme gelse süper olacak. Şimdilik sadece takipçisi fazla olan kişiler bu nimetten faydalanabiliyor.

    • Pinterest hesabım var ve takipçi sayım da fazla ama pek gelen giden yok. Hortlatmak lazım. Instagram’da link ekleme kesinlikle maniple edilecektir. Bu şekilde “yüksek takipçili hesaplara” yönelik bir artı olarak kalması bence en doğrusu. Bu Pinterest konusunda seninle iletişime geçip neler yaptığını öğrenmek isterim.

  3. Çok açıklayıcı ve güzel bir yazı olmuş. Blog açanlara tavsiyem bu yolda en kritik nokta ”sabretmek”. Sabırla düzenli bir şekilde içerik girmeye devam edin mutlaka emeğinizin karşılığını alacaksınız.

  4. Ticari kaygılar güdülerek açılan bloglar kısa ömürlü oluyor. Blog para kazanma amaçlı değil de özgün içerik girme amaçlı olursa daha verimli ve tadından yenmez hal alıyor. Tabi para kazanılmaz demiyorum ama para kazanmak için içerik kasmak da blogculuk olmuyor 🙂
    Güzel yazı olmuş. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

*

Blog Yazarlığı'den Son Makaleler

Başa Dön