tarafsız internet siteleri

Okunabilecek Tarafsız Haber Siteleri ve Gazeteler

İster istemez taraf olacak sermayedarın siyasi görüş ve ekonomik yönelimi, yayınları etkiler ve asla tam bağımsız bir medyadan söz edilemez!

Bahsettiğimiz göreceli oynaklık emekçisi yani çalışanları için de geçerlidir. Alternatif mecraları tarafsız bir şekilde sunmadan önce herkesçe malum bu kısa bilgi notunun altını çizmek istedim.

 OdaTV, T24, Aydınlık, Sol Portal, Birgün, Bianet, Sendika.org, Medyascope, Cumhuriyet, Evrensel.net, Artı Gerçek, Dokuz8Haber, Vaziyet, Diken, ABC Gazetesi ve Gazete Duvar  sol siyasete yakın durup birkaçıyla da sosyalist çizgide direnirken; Yeniçağ ve nispeten Sözcü ise sağ kesimin tarafsızlığını savunduğu süreli yayınlar.

Sputnik, BBC, Euronews, Washington Post, Deutsche Welle Türkçe, Reuters, Financial Times, NY Times, Vikihaber ve Economist de denenebilir tercih sizin.

Tabi paylaştığımız bu yazının; zamana bağlı olarak bayatlayabileceğini, yeni medya gruplarının oluşabileceğini yahut paylaştıklarımızın çizgilerinden sapabileceklerini peşinen kabullenmek gerekli.

Doğru bilgiye ulaşmanın; kişinin çaba, beceri ve sorgulama tecrübesine ek olarak “siyasi yönelimle alakalı” bir motivasyon olduğunu, tarafsız yayın aramak yerine tarafsız olmak gerektiğini düşünüyorum.

Birkaçını uygulamalar ile anlık takip edebiliyorum. Ağı zenginleştirmek isteyenler, seçtikleri resmi Twitter hesapları ile kendi bağımsız (!) medya ağlarını oluşturabilirler. Buna yurttaş haberciliği de denmekte.

1979'da İstanbul’da doğdu. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri mezunu olan yazar, Vatan gazetesinde başladığı kariyerinin ardından farklı görevler üstlendi, özel kurumlarda yöneticilik yaptı. Online gazetecilik eğitimini BBC'de tamamlayan, 2008'den itibaren dijital dünyanın içinde yer alan Görkem CAN; kişi ve kurumların faaliyetlerine destek oluyor, bilgi ve deneyimiyle yönlendirici rol oynuyor.

3 Yorum

  1. ahval tamamen fetönün kontrolünde bir yayıncılık çizgisi benimsemiş durumda… bunu nasıl listeye alabilirsiniz şok oldum gerçekten.

  2. Tarafsız bir haber sitesi veya gazetenin günümüz medyasında olacağını hiç sanmıyorum ama uluslararasi medya kuruluşları yıne de yerellere göre daha tarafsız. Güzel bir yazı.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

*