Sosyal medya Bağımlılığı anket soruları, Sosyal medya suçları ve cezaları, Sosyal medyanın gençliğe etkisi, Sosyal medya hakaret davası Sonuçları, Sosyal medyanın Kullanım Amaçları, Sosyal medyanın faydaları, sosyal medya bagmllg anket sorular, sosyal medya suclar ve cezalar, sosyal medyann genclige etkisi, sosyal medya hakaret davas sonuclar, sosyal medyann kullanm amaclar, sosyal medyann faydalar, sosyal medyann genclige etkisi makale, sosyal medya kisilik haklar

İlişkiyi Zedeleyen Sosyal Medya Hataları

Canlı bir organizma benzeri ilişkiler beslendiği takdirde gelişir, beslemezseniz aç ve susuz kalır.

Kamuya açık; Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat ve LinkedIn ile sarılı çevrim içi hayatınızın gerçek hayatınızı ve ilişkilerinizi olumsuz etkilemesine izin vermeyin.

Ayrıntılardan arındırarak hap yaptığımız bu öneriler listesi ile hem arkadaşlarınız hem de sevdikleriniz ile ilişkileri kontrol altına almak olası.

  • Bilindik bir kural; “arkadaştan izin almadan fotoğraflarını paylaşma!”
  • Kızgınken sosyal medyayı kullanmayın!
  • Yakınlarınızı ya da çalıştığınız kurumu sosyal ağlar üzerinden eleştirmeyin.
  • Din-diyanet-siyaset tartışmalarına girmekten kaçının!
  • Mesajın hayatınız üzerinde veya başkalarının hayatında olumsuz etkisi olabilir.
  • Sosyal medya üzerinden bir ilişkiye başlamayın yahut bitirmeyin.
  • Sevgiliniz yahut eşinizle ortak hesap açmayın!
  • Mobil internette çok fazla vakit geçirmek bir şeylerin bittiğinin habercisi.
  • Kim olursa ve size ne kadar yakın olursa olsun asla şifrelerinizi paylaşmayın!
  • Olmadığınız bir yerde olduğunuzu iddia eden yalanlar söylemeyin!

Yeni bir iş buldun, evleniyorsun veya bebeğiniz mi olacak? Aile ve sevdiklerinin bu haberleri Facebook’tan öğrenmesi sizce ne kadar doğru olur?

Ailenizle, sevdiklerinizle ve yakın arkadaşlarınızla olan ilişkinizde farklı olan nedir? Heyecana kapılıp sağa sola koşmadan önce bu ve benzer mühim hadiselerde yakınlara öncelik vermek en doğrusu.

Meraka yenik düşerek eskileri karıştırmak ve sosyal medyada “dedektifçilik” oynamak; eklenen ve silinen arkadaşları kurcalamak (hesap karıştırmaca), her yapılanın dakika dakika paylaşılması ve “niye hiç fotoğrafımızı koymuyorsun” kavgaları iletişimsizliğin başladığının farklı işaretleri. 

1979'da İstanbul’da doğdu. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri mezunu olan yazar, Vatan gazetesinde başladığı kariyerinin ardından farklı görevler üstlendi, özel kurumlarda yöneticilik yaptı. Online gazetecilik eğitimini BBC'de tamamlayan, 2008'den itibaren dijital dünyanın içinde yer alan Görkem CAN; kişi ve kurumların faaliyetlerine destek oluyor, bilgi ve deneyimiyle yönlendirici rol oynuyor.

3 Yorum

    • Şarjın ne kadar kaldığı, takipçi sayılarımız, hitler ve kazanç kaygıları artık her şeyin önüne geçti. Aile ve sevdiklerimiz çok daha geri planda kalabiliyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

*